Usein kysyttyä

Scheriproct on paikallinen eli topikaalinen lääke, jota käytetään lievittämään peräpukamien ja peräaukon haavaumien oireita, kuten tulehdusta, turvotusta, kutinaa ja arkuutta. Sitä käytetään myös lievittämään peräaukon kutinaa.

Scheriproct sisältää tulehdusta lievittävää ainetta (prednisoloni) ja kipua vähentävää puudutetta (sinkokaiini). Scheriproct Neo -voiteen muut ainesosat ovat makrogolimonorisiinioleaatti-400, risiiniöljy, oktyylidodekanoli ja hajuste (Chypre-öljy). Scheriproct Neo -peräpuikkojen muut aineet ovat kovarasva.

Säilytä Scheriproct-voidetta alle 25 °C:n lämpötilassa.
Säilytä Scheriproct-peräpuikkoja ja yhdistelmäpakkausta jääkaapissa (2 °C – 8 °C).

Scheriproct-voide on väritön tai kellertävä voide, joka toimitetaan 30 g:n putkilossa. Pakkauksessa on mukana erillinen muovikanyyli.

Scheriproct-voidetta ja Scheriproct-peräpuikkoja voidaan käyttää yhdessä oireiden lievittämiseen peräaukossa ja sen ympäristössä. Levitä voidetta peräaukon seudulle ja työnnä peräpuikko peräaukon sisään. Yhdistelmähoito auttaa lievittämään sisäisten peräpukamien aiheuttamia oireita peräsuolessa hoitaen samalla myös peräaukon kutinaa tai peräaukon haavaumia.

Oireet alkavat yleensä korjautua nopeasti johtuen lääkkeen kaksivaikutteisesta koostumuksesta: paikallispuudute ja kortikostiroidi lievittävät kipua, vähentävät tulehdusta ja Helpottavat kutinaa.

Scheriproct on ilman reseptiä saatava lääke, jonka voi helposti ostaa lähimmästä apteekista tai tilata verkosta, joten asia on mahdollista hoitaa huomiota herättämättä.

Sitä käytetään lyhytaikaisesti, kuitenkin vähintään 7 päivän ajan. Lääkettä ei pidä käyttää yli 4 viikon ajan. Jos oireet jatkuvat, ota yhteyttä lääkäriin.

Älä käytä Scheriproct-valmistetta, jos olet allerginen prednisolonille, sinkokaiinille tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle. Älä käytä Scheriproct-valmistetta, jos sinulla on virussairaus (esim. herpes, vyöruusu, vesirokko) tai jos sinulla on hoidettavan alueen ihoinfektio (tuberkuloosi, kuppa).

Jatkuvaa pitkäaikaista hoitoa pitää välttää, koska sen myötä haittavaikutusten mahdollisuudet lisääntyvät. Pitkäaikainen hoito voi aiheuttaa ihon ohenemista ja oireilua käyttöalueella, ja lääkettä saattaa myös imeytyä verenkiertoon.

Jos lateksista (luonnonkumista) valmistettuja tuotteita, kuten esimerkiksi kondomeja, käytetään hoitoalueella samanaikaisesti Scheriproct-valmisteen kanssa, niiden ainesosat voivat aiheuttaa vaurioita lateksituotteille.

Scheriproct-valmisteen käyttöä on vältettävä erityisesti raskauden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana. Jos olet raskaana tai imetät, keskustele lääkärin kanssa ennen tämän lääkkeen käyttöä.

Tätä voidetta voidaan käyttää peräaukon ympärillä ja/tai pakkauksessa olevan muovikanyylin avulla peräaukon sisällä. Yleensä voidetta käytetään kahdesti päivässä, aamuisin ja iltaisin, mutta ensimmäisenä päivänä sitä voi käyttää 3-4 kertaa, jotta oireet lievittyisivät nopeasti.

Tavanomainen hoitoannos on yksi peräpuikko päivässä. Vaikeissa oireissa, vie peräpuikko paikalleen hoidon alussa 2-3 kertaa päivässä. Vie peräpuikko peräaukkoon mieluiten ulostamisen jälkeen.

Jos käytät vahingossa liikaa Scheriproct-valmistetta, se ei todennäköisesti ole vaarallista. Jos otat valmistetta vahingossa suun kautta, oireina voi esiintyä systeemisiä vaikutuksia sydämessä tai keskushermostossa. Jos olet käyttänyt liian suuren annoksen tai jos lapsi on ottanut lääkettä vahingossa, ota aina yhteyttä lääkäriin, sairaalaan tai Myrkytystietokeskukseen (puh. 0800 147 111).

Älä käytä kaksinkertaista annosta korvataksesi unohtuneen annoksen. Kun muistat asian, käytä seuraava annos ja jatka hoitoa suunnitelman mukaisesti.